♥ ♥ منتديات ♥ ♥ وشات أوزى ♥ ♥

عزيزى الزائر/ عزيزتى الزائره/ أهلا ومرحبا بكم فى منتدانا الراقى يشرفنا تسجيلكم وأنضمامكم لأسرتنا ويسعدنا زيارتكم الكريمه

نشكركم

أدارة المنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

♥ ♥ منتديات ♥ ♥ وشات أوزى ♥ ♥

عزيزى الزائر/ عزيزتى الزائره/ أهلا ومرحبا بكم فى منتدانا الراقى يشرفنا تسجيلكم وأنضمامكم لأسرتنا ويسعدنا زيارتكم الكريمه

نشكركم

أدارة المنتدى

♥ ♥ منتديات ♥ ♥ وشات أوزى ♥ ♥

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
♥ ♥ منتديات ♥ ♥ وشات أوزى ♥ ♥

♥ ♥ منتديات ♥ ♥ وشات أوزى ♥ ♥ عالم من الأبداع والتميز ♥ ♥

اهلا وسهلا بكم فى منتدى اوزى
Cool Purple 
Pointer

    طبيخ عالماشي

    avatar
    ????
    زائر


    طبيخ عالماشي Empty طبيخ عالماشي

    مُساهمة من طرف ???? الخميس يناير 14, 2010 2:40 am

    طبيخ عالماشي 080306092346EZGW


    الفكره اننا هنختار عضو يقدم افضل الاكلات عنده وافضل الاكلات اللى بتشتهر بيها دولته

    طبيخ عالماشي 080306092347cRMo


    علشان نتعرف على الاكلات المشهورة بها وانا هابدأ من عندى ببعض الاطباق المشهوره جدا باسكندرية

    طبيخ عالماشي 080306092349PRzY

    طبيخ عالماشي 569_1209386789


    طريقه عمل الارز المصرى (( الرز المفلفل )) تتفضل


    المقادير

    ارز مصرى ابيض



    طبيخ عالماشي 080306092349PRzY


    مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين

    الطـــــــــــــــــــــــــــريقه
    ----------------------
    طبيخ عالماشي 080306092355whAy


    نقوم بغلى الماء مع الملح ومقدار زيت ونضيف الارز ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه

    ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
    ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه

    طبيخ عالماشي 501
    لعمل الارز المصرى بالشعيريه


    طبيخ عالماشي Koshary52xu

    نحمر الشعيريه اولا فى الزبده او الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ثم نضيف لها الارز المغسول ونكمل باقى الخطوات السابقه


    طبيخ عالماشي 501

    الفتة بالخل والثوووووم

    المقادير
    علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء
    لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)
    صلصه طماطم 1
    حبه طماطم



    طبيخ عالماشي 080306092355whAy


    الطريقه
    نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
    ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم
    مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل
    عليها حسب الرغبه
    ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا
    اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
    ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
    طبيخ عالماشي Icon_razz توكل ساخنه

    طبيخ عالماشي 501


    محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    طبيخ عالماشي 3067158467_581c101cbb

    المقادير
    كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى
    نصف كيلو لحم مفروم

    طبيخ عالماشي 080306092354RLUB

    حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
    ملح فلفل اسود بهارات شطه

    الطريقه

    نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ
    فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون
    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
    نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم
    ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه

    بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
    ونتركها جانبا
    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض

    طبيخ عالماشي 501

    مكرونـــــــــــــــــــــــة بالبصل


    طبيخ عالماشي 584412_0a51a07f4c


    المقادير
    كيس مكرونة - زبدة (معلقتين كبار) - بصلة متوسطة مبشورة_ملح ( نص معلقة كبيرة او اقل منالنص قليلا) _شطة _وطبعا طماطم (3 حبيات كبار طماطم)
    الطريقة
    تسيح الزبد في الوعاء نضع البصل المبشور نحمره قليلا ...حتي ييدبل وليس لدرجة التحمير كما في رز السمك
    نضع عصيرالطماطم علي الزبدة والبصل ..ونضيف الملح والشطة
    نتركها قليلا حتي تصبح (مسبكة) تصبح لها قوام الصلصة
    نضع المكرونة بعد اطفاء النار علي الصلصة ونقلبها جيدا حتيتمتزج بها


    طبيخ عالماشي 501

    المكرونه بالبشاميل

    طبيخ عالماشي 299

    المقادير
    كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

    الطريقه
    تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
    بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
    نعمل البشاميل
    نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
    ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
    نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

    طبيخ عالماشي 080306092354RLUB

    طبيخ عالماشي 501
    الأرز الأبيض بالخلطة

    طبيخ عالماشي 11

    المقادير :
    مقدار من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات / زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل

    الطريقة :
    · يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت .
    · يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة .
    · يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج .
    · يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة .
    · ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم


    طبيخ عالماشي 501

    طاجن الأرز المعمر

    طبيخ عالماشي Rozmo3ma1r


    المقادير :
    كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه

    الطريقة :
    · يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
    · يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
    · توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..


    طبيخ عالماشي 501
    أرز معمر بالطيور

    المقادير :

    كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة

    الطريقة :
    · تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
    · يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
    · يستكمل باقى الخطوات السابقة ...


    طبيخ عالماشي 501

    سلـــــــــــــــــــــــيق او الارز بالحليب والمرق


    طبيخ عالماشي Kari

    المقادير:

    كيلو رز مصرى مغسول

    مكعب مرقه دجاج
    لتر لبن حليب
    معلقتين زبده او سمن
    فصين قرنقل وحبهان وفصين مستكه عربى


    الطريقه:
    فى اناء على النار نضع كميه الشوربه ونضيف لها القرنفل والحبهان والملح والفلفل الاسود ثم نضع الارز على المرقه ونتركه على نار هاديه جدا يتشرب المرقه ويستوى بعدين نضيف للارز الحليب مع التحريك المستمر حتى يتشرب الارز الحليب كاملا ويصبح زى الارز باللبن الى بنعمله نتركه على نار خفيفه
    فى اناء على النار نضع معلقتين الزبده ثم نضع فيهم شويه المستكه لحد ما تذوب ونشرها على وش الطبق بعد غرفه


    طبيخ عالماشي 501
    4 اكواب مرقه او شوربه لحم او فراخ ارز باللبن


    طبيخ عالماشي Rozbe45haleeb

    المقادير:

    /4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
    كيلووووو من اللبن الحليب


    علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
    معلقه فانليا

    طبيخ عالماشي 080306092356cjrw
    الطرييييييييييييييييييييقه:

    فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
    بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
    الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز
    ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم

    التزين :
    على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
    كلهااختيارات


    طبيخ عالماشي 501

    3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى 3ملاعق كبيره حليب بودر طاجن البامية باالحم الضانى


    طبيخ عالماشي B8ae86a9c18bc0176c326cd58820745f

    المقادير:




    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز

    الطريقة
    يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية

    طبيخ عالماشي 501

    2ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة 4 حبات طماطم فى الخلاط 3 ملاعق صغيرة ملح أرز بالطـــــــماطــــــــم


    طبيخ عالماشي 10663


    المقادير :


    الطريقة :
    ·يقدح السمن و يضاف إليه عصير الطماطم و يقلب على نار هادئة لمدة 5 دقائق
    ·يضاف مقدار الماء و يتبل بالملح
    ·يضاف الأرز المغسول و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى ( المفلفل )


    ------------------



    الأرز بالكـــــــــارى



    طبيخ عالماشي Ris


    الطريقة :

    ·تضاف ملقة كبيرة كارى إلى السمن و تقلب معها حتى يقدح السمن
    ·يضاف الأرز و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى


    طبيخ عالماشي 501

    الأرز بالقرفــــة و الخضروات


    طبيخ عالماشي Vt713


    المقادير :
    مقدار من الأرز الأبيض الناضج ( الأرز المفلفل ) / 1 ملعقه كبيرة قرفة ناعمة / ¼ ك بسلة مسلوقة / 1 جزرة مقطعة مكعبات و مسلوقة ..

    الطريقة :
    يوضع فوق الأرز الناضج القرفة و الخضار و تقلب جيدا حتى يختلط الأرز بالقرفة و الخضار و يوضع فى قالب كيك و يقلب فى طبق التقديم و يجمل الطبق بترنشات الجزر
    و بعض حبات البسلة المسلوقة و يقدم ...

    طبيخ عالماشي 501

    الأرز بالبشــــامــــــيل


    المقادير :
    مثل المقادير السابقة بدون قرفة / لحمة عصاج / كوب بشاميل / بيض لدهان الوجه

    الطريقة :
    ·تجهز صينية فرن أو طبق بايركس و يدهن بملعقة سمن
    ·تضاف الحمة العصاج إلى الأرز المخلوط بالخضار و تقلب ثم يوضع الأرز فى الصينية
    ·يصب البشاميل فوق الأرز و يفرد على السطح جيدا و يدهن الوجة بقليل من البيض المضروب مع الفلفل الأسود.
    ·تدخل الصينية الفرن و تترك حتى يحمر سطحها و تقدم ...


    طبيخ عالماشي 501

    أرز الســمك البــنى


    طبيخ عالماشي 22727_1232800892

    المقادير :
    مقدار من أرز/ بصلة متوسطة و مفرية / زيت / ملح / فلفل أسود / كمون /فصين ثوم مفري

    الطريقة :
    ·يقدح الزيت و يضاف إليه البصل المفرى و يحمر به حتى يصبح لونه بنى غامق
    ·يضاف الأرز و التوابل و الثوم و يقلب مع البصلة جيدا .
    ·يضاف الماء و يترك حتى يصل لدرجة الغليان ثم تهدأ النار و يترك حتى ينضج .


    طبيخ عالماشي 501
    الكشري المصري
    طبيخ عالماشي _24046_koshary_10-6-2004
    المقادير:
    1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

    ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق

    الطريقة:
    طريقة الكشرى :
    يسلق العدس نصف سليق
    نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
    يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
    تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
    طريقة الصلصة:

    1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
    2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
    3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك

    طريقة الدقة:

    1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
    2-عصير ليمونتين
    3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
    4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
    عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب


    طبيخ عالماشي 501
    شـــــــوربه العــــــدس
    طبيخ عالماشي Food1.438329
    المقادير :
    كوب عدس اصفر & 1بطاطس & 2جزر & 2طماطم & بصله مفرومه & ثوم مفروم & عود كرفس & ملح وفلفل & ملعقتين زيت & شعريه محمره ( اختياريه)

    الطريقه :
    نضع اناء على النار فيه الزبده ونضيف البصل يتشوح ثم الثوم ثم نضيف اليه البطاطس المكعبات ونقلب جيدا ثم نضيف العدس المغسول ونقلب ثم نضيف الكرفس والطماطم الكعبات ونحرك مع اضافه الملح والفلفل خمس دقائق ونضيف لهم المرقه اوماء مذاب فيه مكعبات مرقه لحد ما يستوى نضربهم فى الخلاط وتقدم ساخنه

    طبيخ عالماشي 501
    الكشرى الصعيدى كما يسمونه أهل الصعيد أو ( الأرز بالعدس الأصفر )
    طبيخ عالماشي 15595749591635429563
    وهو عبارة عن
    1 ـ مقدار أرز + نصفه عدس أصفر أو ثلثه كل منهم منقى و مغسول
    2ـ ملعقة ثوم مفرى + بصلة متوسطه مبشورة
    3 ـ زيت + ملح + فلفل + كمون ( الكمية حسب الرغبة فى الحياق)
    4 ـ الطريقة : يشوح البصل و الثوم فى الزيت حتى يذبلا ولا يصفرا ثم يضاف العدس و الأرز
    و يقلبا مع البصل ثم تضاف التوابل ويقلب ثم تضاف الماء بحيث يغطى الأرز ويترك على النار
    حتى تغلى الماء وتهدأ النار ويترك حتى ينضج الكشرى و يغرف فى طبق التقديم و يقدم مع سلاطة طماطم مع البصل والشبت



    طبيخ عالماشي 501


    الفلافل ( طعمية )

    طبيخ عالماشي 43101_1218448147


    المقادير :

    ½ 2 كوب فول بدون قشر (مدشوش)
    ¼ كوب بقدونس طازج


    ¼ كوب كزبرة خضراء وشبت
    ½ كوب كرات

    ½ ملعقة صغيرة بكربونات صودا

    ملح
    ¼ ملعقة صغيرة شطة
    ¼ ملعقة كمون مطحون
    ¼ ملعقة بهارات
    سمسم للتزيين
    زيت للقلي

    1 بصلة متوسطة مقطعة 8 فص ثوم 1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة 1 ملعقة كبيرة ماء الطريقة :

    - يُغسل الفول وينقع لمدة 8 ساعات ويُغيَّر الماء بين الحين والآخر.
    - يُشطف الفول جيداً ويصفى من الماء.
    - تُخلط الخضراوات مع الفول.
    - تُفرم المحتويات في مفرمة اللحم، أو بخلطها في ( Food Processor ) مرتين أو ثلاثة إذا تطلَّب الأمر حتى تصبح ناعمة.
    - تُذاب بكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى الخليط ثم تضاف التوابل وتقلب جيداً.
    - يُوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة حتى تصل درجة حرارته إلى 350 درجة فهرنهيت.
    - يُشكل عجين الفلافل إلى أقراص صغيرة قطرها 3 سنتيمتر وتزَّين بقليل من السمسم وتقلى في الزيت الساخن لمدة 5 دقائق أو حتى تنضج.
    - تُقدم الفلافل بمفردها أو في ساندويتشات مع سلطة الطحينة والسلطة البلدي.
    عند استخدام نصف الكمية من الحمص أو الاستعاضة عن الفول بالحمص تظل باقي المقادير كما هي.
    تحشى بالجبن أو بخليط من البيض المسلوق والبهارات أو قطع صغيرة من البسطرمة (لحم مجفف).

    طبيخ عالماشي 501
    مسقعة شعبية

    طبيخ عالماشي 12886

    وجبه مكونة من الباذنجان والفلف والبطاطس ، يمكن تناولها مع الأرز أو الخبز ، ولكن يفضلها المصريون بالخبز .

    المقادير :








    1 - باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين . 2 - صلصة طماطم . 3 - ثوم مدقوق . 4 - بصلة مبشورة . 5 - التوابل ( ملح – فلفل – كمون – كزبرة – قرفة – فلفل أحمر حلو – بهارات ) . 6 - زيت أو سمن . الطريقة :

    - يحمر البصل فى الزيت الى أن يصفر لونه ، يوضع الثوم المدقوق ، يقلب جيداً ثم يضاف الفلفل الأحمر والفلفل الأسود والكزبرة .
    - يضاف عصير الطماطم ، يغطى القدر ويوضع على نار هادئة ويترك لتتسبك جيداً الى أن يظهر الزيت على وش الصلصة ثم يضاف الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون . قدميها مع الأرز أو مع الخبز .

    طبيخ عالماشي 501

    أم علي

    طبيخ عالماشي Food1.456908

    تعتبر "أم علي" من ألذ الحلويات المصريه. و تلك طريقه سهله لعمل " أم علي" .



    المقادير:




    5 اطباق فويل - طبقة واحدة من ورق الجلااش - كيلو لبن - كوب من القشدة - ثلااث ملاعق سمنة - نصف كوب سكر . الطريقة:

    نقطع الجلاش قطع صغيرة ثم نضع السمنة فى القدر ثم نضيف قطع الجلاش الى السمنة الى ان يصبح لونها اصفر نرفعها من على النار ثم نقسمها على الاطباق نقلب السكر على اللبن ثم نضيفة على الاطباق الى ان تمتلىء ثم نضيف القشدة فوق الاطباق و نضعها فى الفرن لمدة نصف ساعة و عندما تخرج من الفرن تكون طرية بعض الشىء و بالهنا.


    ************************************************** ********************************************
    طبيخ عالماشي 501

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء نوفمبر 27, 2024 1:01 am